Youtube parantaa turvallisuutta – lasten sisältöön tiukempi linja

Digi · Tim Isokivi

Youtuben lapsille suunnattujen videoiden sisältö herättää toistuvasti huolta ja keskustelua. Nyt videopalvelu on ilmoittanut uusivansa alaikäisille tarkoitettuun sisältöön liittyviä ohjesääntöjä. Tavoitteena on parantaa lapsille suunnattujen videoiden laatua.

Youtube voi marraskuusta lähtien poistaa rahoituksen alaikäisille tarkoitetuilta Youtube-kanavilta, mikäli niiden sisällön katsotaan olevan heikkolaatuista. Tällaiseksi lasketaan Engadget-sivuston mukaan esimerkiksi liian kaupalliset ja mainosmaiset videot sekä huonoon käytökseen yllyttävä sisältö.

Huonolaatuisiksi määritellyksi tuleminen vaikuttaa videoiden mainostuloihin merkittävästi. Toistuvasti ehtoja rikkova kanava voidaan poistaa Youtuben-kumppaniohjelmasta. Videopalvelu on tänä vuonna myös esimerkiksi tarjonnut lasten ja nuorten vanhemmille enemmän työkaluja jälkikasvunsa Youtuben käytön säätelyyn ja valvontaan.