Poliisi varoittaa – Itsensäpaljastaja Keravalla ja Järvenpäässä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa saaneensa ilmoituksia Keravalla ja Järvenpäässä liikkuneesta itsensäpaljastajasta. Poliisi kehottaa tiedotteessa uhreja ottamaan välittömästi yhteyttä hätäkeskukseen.

– Toki tilanteen yllättävyys voi hämmentää eikä silloin tule heti mieleen soittaa poliisia paikalle. Mutta vain hätäkeskukseen soittamalla  poliisin on mahdollista reagoida tilanteeseen akuutisti. Saatujen havaintojen perusteella pystymme paremmin kohdentamaan valvontaa alueilla, rikoskomisario Krista Vallila neuvoo.

Poliisin mukaan itsensäpaljastaja saattaa haukeutua alaikäistenkin seuraan. Alaikäisiin kohdistuneista seksuaalissävytteisistä lähestymisistä olisi hyvä ilmoittaa aina poliisille. Huoltajia kehotetaan keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa itsensäpaljastajan kohtaamisesta, sillä tilanne voi olla traumaattinen.

– Jos kohtaa itsensäpaljastajan, on viisainta ja turvallisinta poistua paikalta välittömästi ja olla osoittamatta itsensäpaljastajalle huomiota. Ja soittaa heti hätäkeskukseen, Vallila kertoo.

Itsensäpaljastamisen rikosnimike on sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että itsensäpaljastajaksi epäillyn henkilön kiinniottaminen on syytä jättää viranomaisille. Muuten saattaa syyllistyä itse rikokseen.