Ennennäkemätöntä videomateriaalia Titanicin hylystä julki – kuvattu ultrateräväpiirtona

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1912 uponneen loistoristeilijä Titanicin hylky makaa Pohjois-Atlantin pohjassa lähes 3 800 metrin syvyydessä. Hylkyä on vuosikymmenten saatossa tutkittu ja kuvattu lukuisten eri tahojen toimesta.

OcenGate Expeditions on julkaissut ennennäkemättömän tarkalla kuvanlaadulla varustetun videon Titanicin hylystä. Siinä aluksen jäänteisiin tutustutaan 8K-ultrateräväpiirtokuvan muodossa. Youtubessa julkaistu video on melko lyhyt, mutta OceanGate lupaa taltioida lisää materiaalia hylystä vuoden 2023 aikana.

OceanGate Expeditions aloitti viime vuonna sukellusveneellä toteutettavat turistikierrokset Titatnicin hylkyyn. Yksi matka hylylle maksaa yli 100 000 euroa. Lisäksi kierroksille haluavaien täytyy läpäistä videohaastattelu ja osallistua harjoituksiin ennen varsinaista matkaa.