Pelikeräilijällä miljoonien kokoelma myynnissä – tunnistatko näitä pelikonsoleita?

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen keräilijä on asettanut myyntiin jokaisen retropeliharrastajan unelmakokoelman hieman alle miljoonalla eurolla. Valtava kokoelma pitää sisällään lähes kaikki koskaan julkaistut pelikonsolit.

Kario30-nimimerkillä esiintyvä keräilijä myy kokoelmaansa eBay-verkkohuutokaupassa 984 000 eurolla. Kokoelma koostuu 2 400 erilaisesta pelikoneesta noin puolen vuosisadan ajalta. Mukana on konsoleiden perusmallien lisäksi esimerkiksi erilaisia värivaihtoehtoja ja keräilyversioita.

Kaori30 kertoo eBayssa aloittaneensa konsolien keräilyn 1990-luvun alussa. Hän myi kokoelmansa 2000-luvun alussa, mutta päätti kuitenkin alkaa uudelleen haalimaan laitteita hyllyihinsä. Hän lopetti keräilyn vuonna 2011 ajanpuutteen vuoksi, kunnes vuonna 2018 hän innostui jälleen konsoleista vierailtuaan Japanissa.