Uudellemaalle pandan pään muotoinen kosteikko – tästä on kyse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudellemaalle on ilmestynyt saari, joka muistuttaa ylhäältä päin katsottuna pandakarhun pään muotoa. Kyseessä ei ole luonnon muovaama ilmestys, vaan sen taustalla on ympäristöjärjestö WWF:n tempaus.

WWF Suomi teki maanmuokkaustyön avulla Uudellamaalla sijaitsevaan vesistöön pandan muotoisen kosteikon 50-vuotisjuhlansa kunniaksi. Kosteikon tarkoituksena sitoa lähialueiden pelloilta valuvia ravinteita ja kiintoaineita. Tällä tavoin ehkäistään veistöjen ja Itämeren rehevöitymistä.

- Kosteikkojen rakentamisessa voi käyttää luovuutta ja ne näyttävätkin upeilta etenkin ilmakuvissa. Aiemmin olemme rakennuttaneet kosteikoihin esimerkiksi sydämen muotoisia saari, WWF:n meriasiantuntija Iiris Kokkonen kertoo tiedotteessa.

Kosteikon kasvisto tarjoaa ravintoa ja elinympäristön esimerkiksi monille vesilinnuille ja korennoille. Se myös toimii vesivarastona kuivina aikoina ja hillitsee tulvia. Pandan muotoisen kosteikon tarkkaa sijaintia ei paljasteta, jotta uteliaat ihmiset jättäisivät yksityisen maanomistajan maat rauhaan.