Yllättävä näky videolle Joensuussa – ahma jolkotteli keskustassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ahma on melko harvinainen näky ihmisasutusten läheisyydessä. Maanantaina sellainen ilmestyi kuitenkin yllättäen Joensuun keskustaan. Eläin päätyi jopa viraalina levinneelle videolle. Ahman kohtasi Joensuun yössä Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva saksalainen Franziska Wolff.

Hän kertoi Helsingin Sanomille epäilleensä eläintä alkuun loukkaantuneeksi koiraksi tai kissaksi. Pian hän kuitenkin tajusi yllätyksekseen kyseessä olleen ahma. Ahma oli juossut Ravintola Aittarannan ympäri jopa viisi kertaa.

Tilannetta hämmästellyt Wolff julkaisi eläimestä kuvaamansa videon Twitterissä, jossa se on kerännyt tuhansia tykkäyksiä. Ahmaon euroopan suurin näätäeläin. Erittäin uhanalaiseksi luokiteltu laji on melko harvinainen näky luonnossakin. Ahmoja elää WWF:n mukaan Suomessa villinä arviolta 385-390 yksilöä.