Luontoon eksyneitä etsittiin Keski-Suomessa – kaksi tapausta ratkesi dronen avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavien drone-lennokkien käyttö on yleistynyt viranomaistehtävissä. Helposti ihmissilmän ulottumattomiin pääsevistä laitteista on apua esimerkiksi tilanteissa, joissa ihmisiä tai eläimiä yritetään paikantaa muutoin haastavissa maastoissa.

Dronejen avulla pelastettiin viikonloppuna Keski-Suomessa kaksi ihmistä erillisissä tapauksissa. Lauantaina Saarijärven suoalueelle oli kadonnut noin 70-vuotias mies. Uupunut mies paikannettiin dronen avulla, ja hänet saatiin nopeasti ensihoidon tarkastukseen.

Vastaava tapaus sai onnellisen lopun sunnuntaina Viitasaarella. Tuolloin poliisi löysi maastoon eksyneen marjastajan niin ikään dronen avulla. Sisä-Suomen poliisilaitoksen sosiaalisessa mediassa julkaiseman tiedotteen mukaan molemmissa tapauksissa eksyneet olivat ikäihmisiä.