Samu Haberin debyyttialbumi Pelastetaan maailma julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunrise Avenue -yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut Samu Haber on julkaissut kovasti odotetun soololevynsä. Pelastetaan maailma -albumin on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut Samu itse yhdessä Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa. Kappaleita ovat olleet tekemässä muun muassa Anna Puu, Tiina Vainikainen ja Joonas Angeria.

– Jos joku olisi sanonut mulle muutama vuosi sitten, että julkaisen tänään täyspitkän albumin suomen kielellä, olisin pitänyt ajatusta varsin outona. Mutta tässä sitä kuitenkin ollaan, ja kolmen vuoden työstön tulos on valmis, Samu Haber kertoo.

– Mitä pidemmälle projekti eteni viimeisen parin vuoden aikana, sitä enemmän se tuntui omalta ja sellaiselta, mitä todella haluan tehdä. Ensimmäinen biisi oli ikään kuin vahinko. Tein kappaleen suomeksi ja sanoin itsekin ”oho” keskellä yötä pianon äärellä. Enkelten kaupunki. Siitä se alkoi ja jokin mun sisällä muuttui.

Haberin sooloalbumin Sä et tiedä elämästä mitään -kappaleelle on juuri julkaistu Sam Faragen ohjaama musiikkivideo. Samu on juuri saanut päätökseen Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueen ja keskittyy jatkossa suomenkieliseen soolouraansa. Albumin julkaisukiertue alkoi Himokselta ja seuraava keikka nähdään Turun Logomossa 14. lokakuuta. Kiertue päättyy Helsingin Tavastialle 29. lokakuuta.

Pelastetaan maailma -levynjulkaisukiertue:

01.10.2022 Jämsä, Himos Areena14.10.2022 Turku, Logomo15.10.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo21.10.2022 Tampere, Tullikamarin Pakkahuone22.10.2022 Lahti, Möysän Musaklubi29.10.2022 Helsinki, Tavastia-klubi