Tänään on virallinen korvapuustipäivä – millä tyylillä sinä tämän herkun syöt?

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vastaleivotun korvapuustin makua ei voita mikään. Osa kastaa pullaa maitoon tai kahviin, jotkut syövät siitä ensimmäisenä ulkoreunan. Tänään on lupa herkutella korvapuusteilla masun täydeltä, koska Suomessa vietetään Kansallista Korvapuustipäivää.

Korvapuusteja voi tehdä perinteisellä tyylillä kierittämällä pullataikinan sisään kanelia ja sokeria. Osa korvaa tutun maun suklaalevitteellä tai kiertää kanelin ja sokerin lehtitaikinan sisään. Korvapuustin makua voi jäljitellä myös aamupuurossa tai kääretortussa, mutta aito pulla on monen mielestä paras.

Korvapuustien pullataikina kannattaa tehdä lämpimistä raaka-aineista ja kohottaa taikinaa esimerkiksi pois päältä olevan mikroaaltouunin sisällä. Raakoja pullia voi myös pakastaa ja paistaa uunissa muutaman kerrallaan tarpeen mukaan. Toki vastapaistettuja korvapuusteja voi myös panna pakkaseen, ja lämmittää mikrossa kahvin kaveriksi.