Elokapina tukkii Mannerheimintien torstaina – merkittävää liikennehaittaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Elokapina on tiedottanut uusista mielenosoituksista. Järjestö on kertonut verkkosivuillaan osoittavansa mieltä Helsingissä joka päivä 5.−14. lokakuuta. Mielenosoittajat ovat kertoneet palaavansa Mannerheimintielle 6. lokakuuta kello 17:00. Paikka ei ole poliisin mukaan mielenosoitukselle sopiva.

− Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. Mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai päättämällä mielenosoituksen. Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti.

Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Elokapina kutsuu keskellä kaupunkia suoritettavaa mielenosoitustaan luotokatokapinaksi. Elokapina syyttää maa- ja metsätaloutta luontokadosta. Kaupunkiolosuhteissa elävät ihmiset kuluttavat valitettavasti ympäristöä yleensä maaseudun väkeä enemmän ja luontoa raivataan jatkuvasti kaupunkien asuinalueiksi, kun maaseudulla tuotetaan meille kaikille ruokaa ja tehdään vastuullista metsänhoitoa hiilinielujen parantamiseksi.