Maailman suurimman kolikkopelin ennätys rikki – tätä Tetristä voi pelata vain rappusilta käsin

Digi Pelit · Tim Isokivi

Tetristä olisi mahdollista pelata vaikka postimerkin kokoisilla laitteilla, mutta espanjalaisessa pelihallissa on otettu päinvastainen lähestymistapa. Zaragozassa sijaitsevassa MadLabissa on pelattavana ennätyksellisen suuri Tetris-peliautomaatti. Maailman suurimmaksi kolikkopeliksi nimetty laite on korkeampi kuin täysikasvuinen afrikannorsu.

MadLabin Tetris-pelikone on 4,9 metriä korkea ja 1,98 metriä leveä. Asiakkaiden täytyy nousta sitä pelatakseen erillisille rappusille. Vertailun vuoksi tavanomaiset kolikko-videopelit ovat noin kahden metrin korkuisia.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan pelikone pystytettiin paikan päällä. Sen valta koko aiheutti silti haasteita pelihallin työntekijöille. Yhteistyössä MYLideasin kanssa syntynyt peli toimii viisi euroa kappaleelta vastaanotossa maksavilla kolikoilla.