Onko New York jo nähty? Vietä seuraava jenkkilomasi Rhode Islandilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Moni Yhdysvaltoihin ensimmäistä kertaa matkustava suuntaa ensitöikseen joko New Yorkiin, Miamiin tai Los Angelesiin. Aito Amerikka löytyy kuitenkin suurkaupunkien sykkeen ulkopuolelta paikoista, jotka eivät ole kiillottaneet kilpeään varta vasten ulkomaalaisia turisteja varten.

Kivenheiton päässä New Yorkista sijaitseva Rhode Island on Massachussettsin ja Connecticutin vieressä sijaitseva pikkuruinen osavaltion. Alueen väestön alkuperänä on Euroopan eri maat, kurwn Italia, Irlanti, Ranska, Englanti ja Portugali. Valtauskonto on kristinusko.

Alue sopii erityisesti perheiden matkakohteeksi. Travel + Leisure -lehti on nyt listannut asioita, mitä Rhode Islandilla kannattaa tehdä. Käy ainakin katsomassa Newportin alueen kartanoita. Sen jälkeen kävele Cliff Walk -niminen patikointireitti, joka kulkee upeiden kartanomaiden ohi. Reissun aikana kannattaa myös vierailla Narragansett Beachillä.

Hummeriruoat kuuluvat alueen ruokavalioon, ja niitä kannattaa maistella Monahan’s-ravintolassa. Koska alueella on Yhdysvaltojen suurin italialaisväestö, saa sieltä myös autenttista italialaista ruokaa. Parhaat ruoat ovat Federall Hillillä.