Koska kahvin hinnan lasku näkyy Suomessa? Näin kahviyhtiö kommentoi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahvin maailmanmarkkinahinnan uutisoitiin viime viikolla kääntyneen laskuun. Aivan vielä sen ei kuitenkaan kannata odottaa näkyvän suomalaiskauppojen myymien kahvipakettien hinnassa. Laskeva markkinahinta näkyy meillä viiveellä.

– Jos kahvi kerätään tänään, se päätyy suomalaisten kuppeihin noin neljän kuukauden päästä. Puhutaan käytännössä kuukausista, ennen kuin maailmanmarkkinahintamuutokset näkyvät kuluttajille, Pauligin raaka-ainehankinnoista vastaava András Koroknay-Pál kommentoi STT:lle.

– Jos raakakahvin hinta jäisikin pysyvämmin alhaisemmalle tasolle, niin se näkyy viiveellä. Tilanne on aika epävarma tällä hetkellä, ja on vaikea sanoa, mihin suuntaan maailmanmarkkinahinta kääntyy, kertoi puolestaan Meiran strategia-, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Heidi Päiväniemi.

Koroknay-Pálin mukaan kahvin maailmanmarkkinahinta laski Brasilian onnistuneiden kukintojen ansiosta. Satoja viime vuonna tuhonnut halla ei ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut kahvisatoon. Päiväniemi muistuttaa, että kahvin hintaan vaikuttavat markkihahinnan lisäksi muun muassa pakkausmateriaali-, logistiikka- ja energiakustannukset.