Poliisi varoittaa: Joensuussa liikkuu väärennettyä rahaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen Pankin mukaan Suomessa löydetään vuosittain vähän seteliväärennöksiä verrattuna muuhun euroalueeseen. Väärän rahan valmistaminen tai väärän rahan välittäminen on Suomen rikoslain mukaan rangaistava teko. Suomessa on liikkunut väärennettyä rahaa viime vuosina useissa eri kaupungeissa.

Asiakas yritti maksaa ostoksensa väärennetyillä seteleillä Joensuun Pilkon Citymarketissa viime viikonloppuna. Lauantaina kaupassa asioinut asiakas tarjosi kassalla 40 euroa 20 euron seteleinä. Kassatyöntekijä havaitsi setelit leikkirahaksi.

– Aidon näköiset setelit tuntuivat sormissakin paksummilta. Poliisi pyytää toimittamaan aina epäillyt väärät rahat poliisille, vaikka rikoksentekijän henkilöllisyyttä ei olisikaan saatu selvitettyä, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.