YLE: Poliisi sakottaa kesärenkaista Lounais-Suomessa – selitykset eivät enää auta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvi saavutti viikonloppuna kertaheitolla myös eteläisen Suomen. Nyt on siis viimeistään suositeltavaa vaihtaa menopelin alle talvirenkaat. Lounais-Suomessa kesärenkaiden käyttö voi jo tulla kirjaimellisesti kalliiksi.

Lounais-Suomen poliisi on Ylen mukaan ottanut renkaiden valvonnassa tiukan linjan. Kesärenkaista ei selviä pelkällä huomautuksella, vaan niiden käytöstä seuraa liikennevirhemaksu. Lain mukaan on autoilijan vastuulla, että kulkuneuvossa on marras-maaliskuussa talvirenkaat kelin niin edellyttäessä.

– Kesärenkailla ei saisi lähteä aiheuttamaan liikenteeseen häiriötä. Valtatiellä on ollut autoja, jotka ovat ajaneet 50 kilometriä tunnissa kesärenkailla, ja taakse on kertynyt kymmenien autojen letka, kertoo ylikonstaapeli Jari Walli.

Walli toteaa, ettei talven pitäisi enää nykyään yllättää autoilijoita. Säätiedot näkee nimittäin helposti esimerkiksi Forecan ja Ilmatieteen laitoksen sivuilta.