Asiantuntija varoittaa – tämä suosittu jäänpoisto voi vahingoittaa tuulilasia

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Auton päälle talvisin ilmestyvän jään ja lumen poistamiseen tarjotaan sosiaalisessa mediassa monen sortin vinkkejä. Kaikkia ei niistä kuitenkaan kannata kokeilla. Osa voi nimittäin jopa vahingoittaa ajoneuvoa.

Somessa laajalti levinneessä niksissä kehotetaan täyttämään muovipussi kuumalla vedellä ja hankaamalla sillä auton ikkunoita. Brittiläisen National Scrap Carin asiantuntija Dorry Potter kuitenkin kertoo sen voivan vahingoittaa lasia.

– Autoilijoita kehotetaan olemaan varovaisia laittaessaan mitään kuumennettua tuulilasille. Se muuttaa rajusti lämpötilaa, mikä voi synnyttää pieniä säröjä lasiin. Ne puolestaan voivat aiheuttaa lasin hajoamisen seuraavilla pakkasilla, Potter kertoi Express-lehdelle.

Potterin mukaan paras keino helpottaa ikkunoiden putsaamista jäästä on valmistautua kylmin ilmoihin etukäteen. Hän suosittelee siihen auton tuulilasin päälle laitettavaa suojapeitettä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.