Junalippuja pian halvemmalla – VR myy ilman arvonlisäveroa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eduskunta tukee joukkoliikennettä muuttamalla arvonlisäveron tilapäisesti kymmenestä prosentista nollaan. Arvonlisävero poistuu joukkoliikenteestä 1. tammikuuta – 30. huhtikuuta väliseksi ajaksi. VR tiedottaa vievänsä alv-alennuksen suoraan matkalippujen hintoihin.

Alv-alennus koskee kaikkia tammi-huhtikuun aikana ostettuja VR:n junalippuja ajankohdasta huolimatta. Junalippuja voi siis ostaa niin pitkälle tulevaisuuteen, kuin lippuja on myynnissä. Verovapaus koskee myös entuudestaan alennushintaisia lippuja, kuten opiskelija- ja eläkeläislippuja.

Alennuksen saa myös kausi- ja sarjalippuja sekä ryhmä- ja yrityslippuja ostaessa. Junalippujen lisäksi alv-alennus koskee lähes kaikkia lisäpalveluita. Poikkeuksena on matkan peruutusturva, joka kuuluu eri verokantaan.

– Olemme iloisia tästä valtion kädenojennuksesta, jolla tuetaan joukkoliikennettä ja erityisesti suomalaisten arjen liikkumista aikana, kun inflaatio on korkealla ja monessa kotitaloudessa etsitään säästökohteita arjen kustannuksista, kertoo toimitusjohtaja Elisa Markula VR:n tiedotteessa.