Kitaristi Erja Lyytinen niittää mainetta maailmalla – brittilehdessä merkittävä kunnianosoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen bluesmuusikko Erja Lyytinen on niittänyt vuosien varrella mainetta maailmalla. Vuosituhannen vaihteesta asti uraa tehnyt kitaristi, laulaja ja lauluntekijä on jälleen saanut kainsainvälistä arvostusta, tällä kertaa brittiläisen Classic Rock -lehden lukijoilta.

Classic Rock -lehden äänestyksessä lukijat valitsivat vuoden parhaat rock-kappaleet. Erja Lyytisen Bad Seed nousi listan sijalle 13. Hänen taakseen jäivät muun muassa Ozzy Osbourne, Billy Idol, Ghost, Devin Townsend ja Halestorm.

Lyytisen Bad Seed -kappaleelle sateli merkittävää arvostusta taannoin myös yhdysvaltalaisen Guitar World -lehden lukijoilta. Kappaleen kitarasoolovalittiin nimittäin lukijaäänestyksessä vuoden 10. parhaaksi sooloksi. Lyytinen oli kovassa seurassa, sillä kärkisijoille nousivat myös muun muassa Steve Vai, Slash, John Frusciante ja Nita Strauss.

Lyytinen oli Sibelius-Akatemian ensimmäinen sähkökitaraa pääaineenaan opiskellut nainen. Hän on saavuttanut kansainvälistä arvostusta jo 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Bad Seed -kappale on mukana Lyytisen tänä vuonna ilmestyneellä Waiting for the Daylight -levyllä.