Christopher Nolanin odotetun Oppenheimer-elokuvan traileri julkaistu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Christopher Nolanin seuraava elokuva kertoo fyysikko J. Robert Oppenheimeristä, joka oli mukana ensimmäisen ydinaseen kehittämisessä. Nyt odotetusta elokuvasta on saatu esimakua sen ensimmäisen trailerin muodossa.

Elokuvassa seurataan Oppenheimerin elämää ydinaseen luomiseen tähdänneen Manhattan-projektin johdossa. Trailerissa nähdään muun muassa vilauksia kuuluisasta Trinity-ydinkokeesta, jokatoteutettiin Yhdysvaltojen New Mexicossa vuonna 1945. Nolan halusi välttää tietokonetehosteiden käyttöä ja luoda räjähdyksen valkokankaalle perinteisemmillä keinoilla.

Oppenheimeriä elokuvassa näyttelee muun muassa Peaky Blinders -sarjasta tunnettu Cillian Murphy. Mukana on myös laaja joukko muita tähtiä, kuten Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek ja Kenneth Branagh. Elokuva saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa 21. heinäkuuta 2023.