Netflixin mysteerisarja loppuu ennen aikojaan: ”Pettymys miljoonille katsojille”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflix on saanut viime aikoina kyseenalaista mainetta sarjojen lopettamisesta ennen aikojaan. Nyt kirvestä on saanut yhtiön etukäteen hehkuttama mysteerisarja 1899. Sen marraskuussa ilmestynyt ensimmäinen tuotantokausi jää viimeiseksi.

– Joskus asiat eivät mene, kuten suunnittelit. Sellaista elämä on. Tiedämme tämän olevan pettymys miljoonille faneille. Mutta haluamme kiittää sydäntemme pohjasta teitä siitä, että olitte osa tätä mahtavaa seikkailua, 1899-sarja luojat Baran bo Odar ja Jantje Friere kirjoittivat Instagramissa.

1899-sarjassa seurattiin Euroopasta Yhdysvaltoihin matkalla olleen höyrylaivan matkustajia. He joutuivat keskelle outoja tapahtumia, joihin liittyi aikaisemmin kadonnut ja keskellä merta hylättynä löytynyt Prometheus-laiva. Sarjassa oli kansainvälinen näyttelijäkaarti.

1899-sarjaa ei pelastanut edes se, että sarja nousi ilmestyessään katsotuimmaksi sarjaksi 58 maassa. Sen luojat tunnetaan myös Netflixin suositusta saksalaissarjasta Dark, jossa yhdistyivät scifi, rikosdraama ja mysteerit.