Oletko ihmetellyt lentokoneen hätäuloskäynnin punaista remmiä? Tarkoitus paljastui

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneissa on monia yksityiskohtia, joiden käyttötarkoitus voi olla matkustajille mysteeri. Yksi niistä on hätäuloskäynnissä oleva punainen remmi, joka laitetaan lennon ajaksi ikkunan eteen.

Matkustamotyöntekijä kiinnittää punaisen remmin yleensä poikittain oven ikkunan päälle lennon ajaksi. Koneen laskeuduttua se otetaan pois. Lentäjä Harrison Murray paljasti TikTokissa asiaa ihmetelleelle seuraajalle, mikä remmin ja sen ikkunan ylle laittamisen funktio on.

Lentokoneen ovien sisällä on usein hätäliukumäki. Onnettomuustilanteessa se täyttyy ilmalla, jotta matkustajat ja henkilökunta pääsisivät turvallisesti ulos koneesta. Nopeasti täyttyvä hätäliukumäki voi kuitenkin olla myös vaarallinen.

Oven punainen remmi kiinnitetään ikkunaan palokuntaa varten. Jos esimerkiksi lentokoneen ovi pitää avata ulkopuolelta käsin, on palokunnan tärkeää tietää onko onko hätäliukumäki hätävalmiudessa.

@pilot_geeza #answer to @flissheath #pilot #pilotsoftiktok #flying #avgeek #aviation #avitionlovers #planes #doors #learnontiktok #cheers #emergency #slide ♬ Let Me Love You for Tonight – House Club Version – Kariya