Poliisi epäilee: Lääkäri kirjoitti perusteettomia reseptejä vuosien ajan Oulussa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi epäilee oululaista lääkäriä törkeästä huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksesta. Oulun poliisilaitoksen julkaiseman tiedotteen mukaan oululainen lääkäri allekirjoitti perusteettomia reseptejä useille henkilöille puolentoista vuoden ajan. Hän on ilmeisesti saanut resepteistä maksun.

– Poliisi on saanut valmiiksi kesällä 2022 aloittamansa esitutkintakokonaisuuden, joka liittyy Oulussa toimineeseen lääkäriin. Poliisi epäilee lääkärin allekirjoittaneen suuren määrän perusteettomia reseptejä tammikuun 2021 ja heinäkuun 2022 välisenä aikana. Hän on määrännyt reseptejä useille Oulun seudulla asuneille henkilöille. Reseptit on kirjoitettu keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja huumaavia lääkeaineita varten, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisi epäilee, että lääkäri on ottanut itselleen osuuksia lääkkeistä maksuksi reseptien kirjoittamisesta. Hänen epäillään olleen reseptejä kirjoittaessaan tietoinen siitä, että lääkkeitä tullaan myymään eteenpäin. Poliisi epäilee lääkärin myös pyytäneen muita myymään lääkkeitä, jolloin hän on hyötynyt lääkemyynneistä myös rahallisesti. Lääkärin epäillään myös itse hankkineen ja käyttäneen huumausaineita.

– Luonteeltaan varsin laajan ja poikkeuksellisen esitutkintakokonaisuuden aikana poliisi määräsi useita vapauteen ja omaisuuteen kohdistuneita pakkokeinoja sekä teki useita koti- ja laite-etsintöjä. Rikoksista epäilty lääkäri oli tutkintavankina esitutkinnan aikana.

Lääkärin osalta poliisi on tutkinut asiakokonaisuutta törkeänä huumausainerikoksena sekä lääkerikoksena. Lääkärin lisäksi poliisi epäilee yhtä henkilöä törkeästä huumausainerikoksesta ja useita muita henkilöitä huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksista. Asiakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan.