Michelin-tähdet jaetaan ensi kesänä Turussa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michelin-tähdet jaetaan vuosittain maailman parhaaksi valituille ravintoloille. Tähdet jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Michelin-tähtien pohjoismainen julkistamistilaisuus järjestetään Turun Logomossa 12. kesäkuuta.

Tilaisuuden virallinen nimi on Michelin Star Revelation Event for Nordic Countries. Julkistamistilaisuudet lukeutuvat maailman tunnetuimpiin ruokailutapahtumiin. Pohjoismaiseen Michelin-oppaaseen kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Tanska, Norja ja Islanti.

– Olemme nyt ensimmäistä kertaa valinneet Suomen ja kauniin Turun kaupungin vuotuisen palkintoseremoniamme pitopaikaksi. Tämä on merkittävä tunnustus sekä paikalliselle että kansalliselle ruokakulttuurille ja -perinnölle. Turku tarjoaa täydelliset puitteet juhlia koko pohjoismaisen gastronomian rikkautta ja rohkeutta, kertoo Michelin Guiden kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec.

Michelin-tähtien lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Michelin Green Star -tunnustukset ja erityispalkinnot. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Business Finlandin kanssa. Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita on Suomessa tällä hetkellä yhteensä kahdeksan, ja Turussa niistä sijaitsee ravintola Kaskis.