Hurja lämpötilaero Suomessa – ilmatieteen laitoksen sääkartta paljasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää oli Suomessa viikonloppuna enimmäkseen lauha ja sateinen. Suomen kokoisessakin maassa lämpötilojen erot voivat olla melkoisia. Etelässä mitattiin plusasteta, kun taas aivan pohjoisessa elohopea valahti reilusti pakkasen puolelle.

Sääpalvelu Forecan mukaan Kökarin Bogskärin luodolla mitattiin sunnuntaina 5,2 asteen lämpötila. Oulun Vihreäsaaren satamassakin asti oltiin 2,1 astetta plussan puolella. Sen sijaan Keski- ja Pohjois-Lapissa pakkanen kiristyi roimasti, ja Utsjoen Kevojärvellä pakkasta mitattiin jopa -33,0 astetta.

Lauhan ja sateisen sään vuoksi osassa maata on jo nähty talvitulvia. Suomen. etelä- ja lounaisosassa tulvii paikallisesti alavilla alueille vedenkorkeuden noustua. Jäällä liikkuessa on syytä olla tarkkana, sillä lauha sää on voinut tehdä jäistä hauraita.