Ysäriklassikko Goldeneye 007 sai uusintajulkaisun – pelattavissa nyt Xboxilla ja Nintendo Switchillä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Vuonna 1997 Nintendo 64 -konsolille julkaistu Goldeneye 007 kuuluu edelleen James Bond -pelien kärkeen. Nyt klassikkopelin tunnelmiin pääsevät virittäytymään kahden uuden sukupolven konsolin omistajat.

Goldeneye 007 julkaistiin perjantaina 27. tammikuuta Nintendo Switchille ja Xbox Series X/S -konsoleille. Kyseessä on melko tarkka versiointi alkuperäisestä pelistä, eikä esimerkiksi grafiikoita ole päivitetty nykyaikaan. Se tuskin haittaa niitä pelaajia, jotka kaipaavat nimenomaan autenttista ysärikokemusta.

Goldeneye 007 muistetaan myös jaetulla ruudulla pelattavasta moninpelistä. Pelin Switch-versiota voi pelata moninpelinä verkossa, mutta Xbox-versiosta ominaisuus on jäänyt uupumaan.

Goldeneye 007 perustuu nimensä mukaisesti James Bond -elokuvaan Goldeneye eli Kultainen silmä. Pelistä ilmestyi vuonna 2010 uusi versio. Monien pettymykseksi peli oli kuitenkin laitettu lähes täysin uuteen uskoon, ja Pierce Brosnanin Bondin sijaan pääosassa nähdiin Daniel Craigin Bond.