Ihmiset katsoivat näitä viihdeohjelmia syksyllä – kesällä kiinnosti urheilu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Television suosituimmat ohjelmat vuonna 2022 olivat miesten jääkiekon MM-loppuottelu sekä itsenäisyyspäivän uutislähetys ja Linnan juhlat. Toukokuussa katsottiin jääkiekon lisäksi myös Euroviisuja. Katsojamäärällä tarkoitetaan tv-ohjelman keskikatsojamäärää, eli katsojien määrän keskiarvoa koko ohjelman keston ajalta.

Finnpanelin tekemän selvityksen mukaan Naisten jalkapallon MM-kisojen loppuottelua Englanti–Saksa katsoi 634.000 katsojaa ja Suomi–Tanska-ottelua 418.000 katsojaa heinäkuussa. Elokuussa suomalaisten katsotuin ohjelma oli EM-kisojen miesten keihäsfinaali, jota katsoi 1.129.000 katsojaa.

Suomalaiset seurasi syksyllä kuningatar Elisabetin hautajaisia maanantaina 19. syyskuuta 655.000 katsojan voimin. Tanssi Tähtien Kanssa, Elämäni biisi, Vain Elämää, Masked Singer Suomi, Maajussille morsian, Big Brother, Haluatko miljonääriksi, Vuoroin vieraissa, Maria Veitola sekä Selviytyjät Suomi olivat katsojien suosikkeja syys-marraskuussa.