Nuoret saivat porttikiellon ABC:lle Haminassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alaikäiset ovat saaneet ilta-aikaan voimassa olevan porttikiellon Haminassa toimivalle ABC Kippariin. Alle 18-vuotiaat pääsevät jatkossa tiloihin vain täysi-ikäisen henkilön seurassa iltaisin kello 18 jälkeen.

Suomen oloissa harvinaista alaikäisten porttikieltoa perustellaan ilkivallalla. Liikemyymälän työntekijä Tiina Raijas kertoo Ylelle nuorten roskanneen, rikkoneen paikkoja ja haistatelleen henkilökunnalle. Hänen mukaansa nuoria on ollut enimmillään paikalla samanaikaisesti 40-50.

K-18-rajoituksen on tarkoitus olla väliaikainen. Kymenlaakson ABC-asemien ryhmäpäällikkö Arto Nieminen kuvailee toimenpidettä keskustelun herättämiseksi nuorten rangaistuksen sijaan. Ikärajoja on aikaisemmin nähty myös muun muassa Seinäjoen, Vaasan ja pääkaupunkiseudun ABC-asemilla sekä Naantalin Nesteellä.