Hämmentävä tapaus: Lemmikkikalat tuhlasivat rahaa ja paljastivat luottokorttitiedot

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen pelistriimaaja on joutunut hämmentävällä tavalla ongelmiin lemmikkikalojensa vuoksi. Kalat päätyivät muun muassa tuhlaamaan rahaa ja paljastamaan hänen luottokorttitietonsa seuraajille.

Youtube-käyttäjä Mutekimaru tunnetaan lähetyksistään, joissa hänen lemmikkikalansa pelaavat Pokemon-pelejä. Kalojen akvaario on varustettu niiden liikkeet tunnistavilla sensoreilla. Pelit etenevät sen mukaan, mihin suuntaan kalat uivat.

Mutekimaru oli laittanut taistelukalat pelaamaan Pokemon Violetia, kun pelissä ilmeni virhe. Kalat päätyivät ohjaamaan Nintendo Swithin kotivalikkoa. Ne avasivat liikkeillään Nintendo eShop-verkkokaupan.

Kalat käyttivät 3,50 euron edestä omistajansa rahoja pisteiden ostamiseen ja paljastivat livelähetyksen katsojille Mutekimarun luottokortin tiedot. Lisäksi kalat vaihtoivat pelaajan käyttäjäkuvan, latasivat sovelluksia ja vaihtoivat Mutemikaru-nimen Rowawawawaksi.

Kalat ehtivät Gamespot-sivuston mukaan vielä sammuttaa Nintendo Swithin ennen kuin Mutemikaru huomasi mitä tapahtui. Livestriimaaja kertoo ottaneensa yhteyttä Nintendoon selvittääkseen, voisiko yhtiö hyvittää kalojen tuhlaamat rahat.