Tutkimus selvitti: Lontoossa kummittelee eniten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneellä kuningaskunnalla on pitkä ja vaiherikas historia. Tämä näkyy paranormaaleihin ilmiöihin uskovien mielestä myös alueen henkimaailmassa. Nyt on selvitetty, missä päin Britanniaa kummittelee eniten. Pääkaupunki Lontoo on ylivoimainen voittaja.

Asiaa selvitettiin mielipidemittauksen avulla. Joka viides vastanneista uskoo jakavansa kotinsa kummituksen kanssa. Eniten kummituksia tavataan Lontoossa, mutta Skotlannin Glasgow tulee vahvana kakkosena listalla. Listalle pääsivät myös Liverpool ja Birmingham. Lisäksi kummituksia on tavattu Belfastissa, Nottinghamissa ja Cardiffissä.

Yli puolet, tarkalleen ottaen 56 prosenttia sanoo, että heidän talossaan läsnä olevat kummitukset ovat ystävällisiä. Viidennes kuitenkin pelkää, että henki tekee heille pahaa. Kysely toteutettiin osana uuta Netflixin kummitussarja Lockwood and Co. Supernatural Investigation Service -ohjelmaa.

– Lockwood and Co. kertoo kuvitteellisen tarinan nuorista, jotka taistelevat haamuja vastaan Lontoossa. Tiedämme kuitenkin, että henkien aistiminen on briteille hyvin todellista ja arkipäivää, Spectrum Paranormal Investigationsin työntekijä Dean Williams kertoo.

Netflix käynnistää Lockwood and Co. Supernatural Investigation Service -palvelun auttaakseen kummituksista eroon haluavia brittejä. Muutamille tarjotaan ilmainen paranormaali tutkinta.