Kaksi apinaa varastettiin eläintarhasta – löydettiin myöhemmin hylätystä talosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa sijaitsevasta eläintarhasta katosi maanantaina 30. tammikuuta kaksi keisaritamariinia. Dallasin eläintarhan henkilökunta epäilee apinoiden tulleen varastetuiksi. Ne eivät yleensä kulje kauas totutulta reviiriltään.

Poliisi löysi kadonneet keisaritamariinit seuraavana päivänä Lancasterista, noin 26 kilometrin päästä Dallasista. Apinat paikannettiin hylätystä kodista yleisövihjeen avulla. Eläimet on sittemmin palautettu eläintarhaan.

BBC:n mukaan poliisi epäilee jonkun leikanneen aukon keisaritamariinien aitaukseen varastaakseen eläimet. Aikaisemmin tässä kuussa nuori puuleopardi karkasi eläintarhassa aitaukseen ilmestyneen aukon kautta. Aitoihin tehtyjä aukkoja löydettiin taannoin myös lehtiapinoiden aitauksesta.

Poliisi etsii parhaillaan apinoiden varastamisesta epäiltyä henkilöä, joka näkyi eläintarhan valvontakameran kuvissa. Eläintarhan turvallisuutta on viimeaikaisten tapausten vuoksi parannettu.