Shampoota pitäisi vaihdella säännöllisesti – asiantuntija paljasti miksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihonhoito on tällä hetkellä suuri trendi. Moni onkin laajentanut käyttämiensä ihonhoitotuotteiden määrän pelkästä kosteusvoiteesta seerumeihin, öljyihin ja happoihin saakka. Samanlaista huomiota kannattaisi antaa myös hiuksille.

Moni haaveilee vahvoista, kiiltävistä ja hyvinvoivista hiuksista, mutta ei kuitenkaan muuta hiustenhoitoon liittyviä rutiinejaan. Hiusten kuntoon voi vaikuttaa todella paljon sillä miten niitä käsittelee ja hoitaa. Myös käytetyt tuotteet ovat tärkeässä asemassa.

Kampaaja, salongin omistaja ja Hair Rituel by Sisley -merkin brändilähettiläs Belle Cannan kertoi, että esimerkiksi shampoota tulisi vaihdella. Ihmiset käyttävät usein yhtä ja samaa merkkiä, johon he ovat tottuneet. Naisen mukaan shampoota tulisi vaihtaa aina riippuen siitä mitä hiukset sillä hetkellä kaipaavat.

Belle Cannon ohjeisti Healthista-sivuston mukaan, että jokaisella etenkin pitkähiuksisella tulisi olla muutama erilainen shampoo aina käsien ulottuvilla. Toisinaan hiukset kaipaavat tuuheutta ja toisinaan taas kiiltoa. Joskus shampoon tulisi olla kosteuttava ja välillä päänahka kaipaa tuotteelta hellyyttä. Vastavärjätyt hiukset kannattaa niin ikään pestä värjätyille hiuksille tarkoitetulla shampoolla.