Yhdysvallat poisti viimeiset koronavirusrajoitukset – maahan pääsee nyt myös ilman rokotuksia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat on poistanut viimeisimmätkin koronavirusrajoitukset matkustajille. Edustajainhuone äänesti COVID-19-rokotevaatimuksen lopettamisen puolesta Yhdysvaltain lentoasemille saapuvilta ulkomaalaisilta tällä viikolla. Kyseessä oli yksi viimeisistä pandemiarajoituksista maassa.

Lähes kaikkien Yhdysvalloissa vierailevien on täytynyt esittää rokotustodistus ennen maahan saapumista nykyisten Bidenin hallintomääräysten mukaisesti. Aiemmin todisteena piti olla myös negatiivinen koronatestitulos, mutta vaade poistettiin jo viime vuonna kesäkuussa. Yhdysvallat on ollut ainoa maa, joka on noudattanut vielä tiukkaa pandemiapolitiikkaa rokotteiden osalta, Reuters uutisoi.

Useat Yhdysvaltoihin matkustaneet eurooppalaset ja myös suomalaiset ovat kuitenkin kertoneet, että heiltä ei ole kysytty minkäänlaisia rokotetodistuksia maahan mennessä. Tiedossa ei ole, miten tarkkaan rokotemääräyksiä on noudatettu, mutta nyt ne on kuitenkin virallisesti poistumassa. Koronavirusta suunnitellaan poistettavaksi kokonaan Yhdysvaltojen vaarallisten tartuntatautien listalta 11. toukokuuta. Valkoinen talo sanoi vastustavansa rokotepakon poistamista ja aikoo pitää rokotevaatimuksen voimassa ainakin toukokuuhun asti.