Suomen Posti jäi toiseksi – vuonna 1916 lähetetty kirje saapui viimein Lontooseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähetetty kirje on vihdoin toimitettu määränpäähänsä. Se päätyi oikeaan osoitteeseen yli vuosisata lähettämisen jälkeen. Kirjeen vastaanottanut Finlay Glen häkeltyi todenteolla kun tajusi, että kirje oli lähetetty helmikuussa 1916.

Kirjeessä luki osoitteena Hamlet Road, mikä sijaitsee Etelä-Lontoossa. Asunnon nykyisten asukkaiden suureksi hämmennykseksi kirjeessä oli leimana vuosiluku 16.

– Luulimme, että se oli vuosi 2016. Sitten huomasimme, että postimerkissä oli kuningas, eikä kuningatar, joten meistä tuntui, että se ei voinutkaan tarkoittaa vuotta 2016, Glen kertoi CNN:lle.

Kirje saapui jo pari vuotta sitten, mutta hän toimitti sen vasta äskettäin vienyt sen paikalliselle historiaseuralle, jotta he pystyivät tutkimaan sitä tarkemmin. Kirjekuoressa on yhden pennin postimerkki, jossa on kuningas Yrjö V:n kasvot. Kirje lähetettiin ensimmäisen maailmansodan puolivälissä, eli yli kymmenen vuotta ennen kuningatar Elisabet II:n syntymää.

Kirje oli osoitettu rakkaalle Katielle, joka oli paikallisen postimerkkimagnaatti Oswald Marshin vaimo. Kirjeen oli kirjoittanut Christabel Mennel, teekauppias Henry Tuke Mennelin tytär, kun hänen perheensä oli lomalla Bathissa Länsi-Englannissa. Kerroimme taannoin rippikutsusta, joka saapui sukulaiselle vasta kaksi kuukautta juhlien jälkeen. Tämä englantilainen kirje tekee varmaankin jonkinlaisen ennätyksen toimitusaikojen kanssa.