MT: Yli miljoona suomalaista haaveilee maalle muutosta – työ pitää kaupungissa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos maaseudulle saataisiin takaisin palveluita, aukenisi sinne myös lisää työpaikkoja ja siten alueelle muuttaisi lisää työpaikkoja. Tuoreen kyselytuloksen mukaan peräti miljoona suomalaista haaveilee maalle muuttamisesta. Kylät ja yhteisöt toivottavat uudet asukkaat ja yrittäjät varmasti lämpimästi tervetulleeksi.

Yli miljoona aikuista on joko suunnitellut muuttoa maalle tai haluaisi muuttaa sinne. Muuttoa jarruttivat ainoastaan liikkumisen vaikeutuminen eli esimerkiksi joukkoliikenneyhteyksien puuttuminen, työpaikkojen vähyys ja asumiseen liittyvät haasteet. Avuksi voisi nousta verovarojen ohjaaminen maaseudulle entistä tehokkaammin. Lisäksi maataloutta tulisi tukea ja kylien palveluita parantaa.

Etätyöt ovat mahdollistaneet sen, että yhä useampi voi karistaa betoniviidakon pölyt jaloistaan ja suunnata asumaan puhtaamman luonnon keskelle. Kyselyn toteutti Maaseudun Tulevaisuus, Suomen Kylät ry ja Maatalouden Keskusliitto.