Kalifornia on muutakin kuin Hollywood – nämä kolme pikkukaupunkia kannattaa katsastaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniasta tulee yleensä ensimmäisenä mieleen Hollywood ja Los Angeles tai punainen San Franciscon silta Golden Gate. Todellisuudessa Kaliforniassa riittää nähtävää myös megakaupunkien ulkopuolella ja yleensä pikkupaikkakunnat ovat myös kaikista mielenkiintoisempia.

Kaliforniassa hymyillään leveästi ja nautitaan auringosta. Elämä on hidasta ja lungia. Jos haluaa tutustua aitoon amerikkalaiseen eloon ja miljööseen, kannattaa suunnata auton nokka kohti kalifornialaisia pikkukaupunkeja. Yksi omista suosikeistani on klassisen kalifornialaisen rantakokemuksen tarjoava Pismo Beach. Leveä hiekkaranta hiekkadyyneineen ja sopivan kokoiset burgeriravintolat ystävällisine henkilökuntineen sopivat mainiosti reissaamiseen.

Toinen suosittelun arvoinen kohde Tyynen valtameren rannalla on Carmel, joka sijoittuu sopivasti kuuluisan Big Surin lähelle. Carmel by the Sea on kuin pieni satumaa ihastuttavine rakennuksineen, monarkkiperhosineen ja puutarhoineen. Alue sopii erityisesti boheemin elämänmenon ystäville, sillä siellä on lukuisia taidegallerioita ja söpöjä putiikkeja. Lisäksi Carmelin rannalla on koko Kalifornian alueen valkoisin hiekka.

Jos haluaa nauttia henkeäsalpaavista kansallispuistomaisemista, kannattaa suunnata Lake Tahoen ympäristöön. Alue on Kaliforniassa, mutta tarjoaa upeita järvimaisemia, laskettelurinteitä ja retkeilymahdollisuuksia – vuodenajoista riippuen. Pienen kaupungin tunnelmaa on aistittavissa puodeissa myytävänä olevien paikallisten panimotuotteiden ja kuivalihan muodossa.