Motoristien ajohousuihin turvatyynyt – näin ne toimivat

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moottoripyöräilijät voivat pian ajella turvallisemmin mielin, sillä nyt on julkaistu uudenlaiset ajohousut, jotka tähtäävät myyntiin tavalliseen varustekauppaan. Aiemmin turvatyynyillä varustettuja ajopukuja on nähty lähinnä ammattilaiskuljettajien ja kilpamotoristien käytössä.

Ajohousut on valmistettu planeetan vahvimmasta farkkukankaasta. Sen sisälle on asennettu turvatyynyt, jotka aktivoituvat pienten hiilidioksidipatruunoiden avulla. Housujen turvatyyny laukeaa, kun motoristi putoaa ajoneuvonsa selästä.

Laukaisumekanismi toimii erillisen hihnan avulla. Hihna yhdistää farkut moottoripyörään. Mikäli turvatyynyt laukeavat, ne pystytään myöhemmin vaihtamaan uusiin patruunoihin. Housujen materiaali ehkäisee suurten hankausvoimien aiheuttamia vahinkoja. Farkkujen tuotannolle haetaan nyt joukkorahoitusta.