Pariskunta varasti 1,6 miljoonan viinit ravintolasta – tuomittiin yli neljäksi vuodeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjasta kantautui syksyllä 2021 uutinen epätavallisesta rikoksesta. Siinä kahden varkaan mukaan päätyi yhteensä 45 pulloa viiniä. Rikos tapahtui Caceresissa sijaitsevassa Atriossa, joka koostuu hotellista ja kahdesta Michelin-palkitusta ravintolasta.

Yhdeksän kuukautta myöhemmin Kroatiassa pidätettiin meksikolainen missikisoihinkin aiemmin osallistunut Priscila Lara Guevara ja romanialais-hollantilainen Constantin Dumitru. Heidät on nyt tuomittu Espanjassa neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan törkeästä ryöstöstä. Lisäksi heidät määrättiin Guardian-lehden mukaan maksamaan korvauksia 750 000 euron edestä.

Mies ja nainen olivat esittäytyneet henkilökunnalle hienostuneina hotellivieraina. He pyysivät hotellin vastaanottovirkailijalta ruokatarjoilua, ja työntekijän vieraillessa keittiössä mies hiipi ravintolan kellariin varastaakseen pulloja. Varkaat kirjautuivat ulos hotellista aamuyön tunteina laukut täynnä viinipulloja.

Pariskunnan uskotaan suunnitelleen rikosta pitkään etukäteen. He vierailivat hotellissa ainakin kolme kertaa ennen varsinaisen varkauden toteuttamista. Varkauden jäljiltä tuntemattomille teille päätyneiden juomien joukossa oli 350 000 euron arvoinen pullo 217 vuotta vanhaa Château d’Yquem -valkoviiniä.