Upea drone-video – Matterhorn-vuori kuvattiin ilmasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsin ja Italian rajalla sijaitseva Matterhorn on yksi Alppien ikonisimmista vuorenhuipuista. Se on maaston vaarallisuudesta huolimatta suosittu kohde kiipeilijöiden keskuudessa. Nyt 4,4 kilometrin korkeuteen kohoavaan vuoreen päästään tutustumaan turvallisesti kotisohvalta käsin.

Valokuvaaja Joshu Turner lennätti Iflight Chimera 7 -dronen kuvaamaan Matterhornia. Drone oli varustettu erityisillä lisälaitteilla, jotka mahdollistivat sen käytön kylmässä ja kosteassa ympäristössä. Turner lähetti dronen matkaan Hörnli Hutista, josta matkaa huipulle ole vielä 1,6 kilometriä.

Valokuvaajan mukaan tuuli vain voimistui vuorenhuipun lähestyessä, mutta siitäkin huolimatta Chimera 7 toimi hyvin. Matterhorn on luokiteltu maailman kuudenneksi vaarallisimmaksi vuoreksi. Vuorta esittävä kuva on totuttu näkemään Toblerone-suklaapakkauksessa, mutta pian kuva joudutaan vaihtamaan suklaan tuotannon siirtyessä Sveitsistä Slovakiaan.