Uskomaton video: Villisika hyökkäsi lumilautailijoiden kimppuun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Metrin pitkä villisika ilmestyi odottamatta Japanin Alpen Blick Resortiin, Ikenotairaan tällä viikolla. Villisika juoksi alas lomakeskuksen rinteitä ja hyökkäsi kahden lumilautailijan päälle. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta toisen lautailijan siteet menivät rikki, Ski Asia uutisoi.

Lomakeskuksen työntekijät kertovat olevansa ihmeissään villisiasta. Laskettelurinteessä ei ole ennen nähty kyseisiä eläimiä, vaikka ne ovatkin aika yleisiä Japanissa. Villisian hyökkäys tallentui videolle.

Villisikoja tavataan Japanissa tyypillisesti vuoristo- ja metsäalueilla. Eläimet voivat kasvaa jopa 100 kiloiseksi, ja niiden tiedetään joskus hyökkäävän ja jopa tappavan ihmisiä. Villisikakantojen kasvu aiheuttaa suuresti tuhoa maanviljelylle.