Olutta vedettiin myynnistä liiallisen alkoholin vuoksi – alkoi käymään uudelleen

Ruoka · Tim Isokivi

Australiassa on vedetty myynnistä erä olutta jokseenkin harvinaisesta syystä. Olueen oli vahingossa kehittynyt enemmän alkoholia, kuin siinä piti tuoteselosteessa ilmoitetun prosenttimäärän mukaan olla.

Mates Brewing -panimon Watermelon Sour Beer -oluen huomattiin alkaneen käymään toistamiseen. Paikallinen elinntarvikevirasto veti oluen pois myynnistä. Ylimääräisen alkoholin ja hiilidioksidin syntymisen pelättiin johtavan vaaratilanteisiin, eikä kuluttajia ole suositeltu edes avaamaan tölkkejä.

Alkoholijuomien annetaan toisinaan käydä toistamiseen tarkoituksella ylimääräisen hiivan poistamiseksi. Joskus juoma alkaa kuitenkin käymään uudelleen vahingossa, minkä seurauksena siitä tulee suunniteltua vahvempaa. Your Mates Brewing -panimon mukaan ylimääräistä käymistä on toistaiseksi ilmennyt vain lämpimässä olleissa tölkeissä.