MM-rallin autoihin äänitehosteet turvallisuussyistä – sähkömoottori liian hiljainen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rallin Maailmanmestaruussarjassa otetaan käyttöön jokseenkin yllättävä sääntöuudistus. Hybridiautoihin lisätään tietyillä alueilla äänitehosteet, sillä niiden sähkömoottorien ääni on liian hiljainen. Päätöksen teki Kansainvälinen Autoliittoa FIA.

Äänitehosteita ei lisätä autoihin tunnelmaa nostattamaan vaan puhtaasti turvallisuussyistä. Sääntöuudistus on voimassa rallin MM-kisojen jaksoilla, joissa autoissa on käytössä pelkkä sähkömoottori. Pelkkä sähkömoottori on käytössä niin kutsutuilla HEV-vyöhykkeillä, joissa kilpailijat ajavat esimerkiksi kylien ja muun asutuksen keskellä.

FIAn säätöjen mukaan äänitehosteen on oltava voimakkuudeltaan vähintään 85 desibeliä. Rallin Maailmanmestaruussarjan viimeisin osakilpailu jaettiin maaliskuun puoliväissä Meksikossa. Seuraava MM-ralli ajetaan Kroatiassa huhtikuussa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.