Skeittaajan huikea ennätys – grindasi lentokoneesta kilometrien korkeudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat skeittaajat ovat joskus ainakin yrittäneet grindausta, mutta harvempi aivan samanlaisissa olosuhteissa kuin Leticia Bufoni. Hän grindasi laudallaan lentokoneessa yläilmoissa 2 750 metrin korkeudessa. Bufoni rikkoi tempauksellaan ennätyksen.

Alun perin Brasilialainen ja nykyään Kaliforniassa asuva Bufoni nousi C-130 Hercules rahtikoneen kyytiin skeittilauta mukanaan. Hän puki selkäänsä lähes 10-kiloisen laskuvarjon ja skeittasi ulos koneen peräosasta liukuen laudallaan luukussa ollutta kaidetta pitkin alas. Koneen ulkopuolella hän avasi varjonsa ja laskeutui sen varassa turvallisesti maahan.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti Bufonin rikkoneen korkeimmalla lentokoneen peräosasta suoritetun grindauksen maailmanennätyksen. Viisi kultamitalia X Games -tapahtumissa voittaneen skeittaajan näyttävä suoritus ikuistettiin Red Bullin videoksi.