Herra Ylpön uutuuskirja viihdyttää ja herättää ajatuksia – kuin katsaus taiteilijan pään sisälle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkän linjan suomalainen rockartisti ja kuvataiteilija Herra Ylppö on jakanut Instagramissa elämänohjeita, jotka kasvoivat nopeasti somehitiksi. Nyt miehen 101 elämänohjetta on kerätty yhteen kirjaksi, joka sisältää myös selitykset jokaiselle ohjeelle.

101 elämänohjetta -niminen kirja julkaistiin 16. maaliskuuta Herra Ylpön täyttäessä 50 vuotta. ”Lukemalla tämän kirjan pelastat elämäsi. Sinusta tulee parempi ihminen. On myös mahdollisuus siihen, että sinulla on hauskaa”, Herra Ylppö kertoi Docendon julkaisemassa tiedotteessa.

Herra Ylpön kirja sisältää napakoiden, hauskojen ja oivaltavien ohjeiden lisäksi myös selitykset ja henkilökohtaiset tarinat, jotka ohjeiden taakse kätkeytyvät. Kirja on mielekkään viihdyttävä katsaus Herra Ylpön mielenmaisemaan ajatuksiin mielipiteisiin ja arvoihin. Moni ohjeista osoittaa, että mies peräänkuuluttaa armollisuutta niin itseä kuin muitakin ihmisiä kohtaan.

Herra Ylpön kirja on mukavaa luettavaa. Se on helppo jättää kesken ja helppo napata myös käteen aina uudelleen esimerkiksi aamukahvin äärellä. Koska jokaisella aukeamalla on aina uusi elämänohje ja ajatus purtavaksi, ei mikään jää kesken vaikka kirjan välillä sulkisikin.

Äänikirjojen maailmassa elävä nykypäivän ihminen voi kokea myös yllättävää tyydytystä sivujen kääntelystä. Jokaisella sivulla on melko vähän tekstiä elämänohjeiden ollessa lyhyitä ja ytimekkäitä, minkä vuoksi kirja etenee vaivattomasti. Lukijalle voi tulla miellyttävä tunne siitä, että onnistuu oikeasti lukemaan fyysisen kirjan kannesta kanteen melko nopeastikin.

Kirjaa lukiessa tuntuu kuin olisi kahvin tai viinilasillisen äärellä taiteilijan itsensä seurassa ja kävisi pieniä keskusteluja hänen kanssaan. Keskusteluja, joissa tosin vain herra Ylppö on äänessä ja kertoo omista oivalluksistaan. Oivallukset ovat kuitenkin niin mielenkiintoisia, samaistuttavia, ajatuksia herättäviä sekä viihdyttäviä, että mikäs niitä kuunnellessa.