Harvinainen sääilmiö iski Los Angelesiin – voimakkain tornado vuosikymmeniin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka tornadot ovat jokavuotinen piina monissa osissa Yhdysvaltoja, ovat ne harvinaisempia Kaliforniassa. Viime päivinä Los Angelesia ovat kuitenkin koetelleet alueelle harvinaiset tornadot.

Los Angelesin kesksutan läheisyydessä riehui keskiviikkona tornado. Pyörremyrsky tuhosi alueen rakennusten kattoja ja lennätti esineitä ilmaan. Kyseessä oli voimakkain Los Angelesissa nähty tornado yli 30 vuoteen.

Vaikka vastaavat pyörremyrskyt ovat osavaltiossa melko harvinaisia, oli kyseessä The Guardian -lehden mukaan jo toinen Kalifornian eteläosissa riehunut tornado viikon sisällä. Kaliforniassa on alkuvuoden aikana koettu muitakin rajuja sääilmiöitä. Tuhoa ovat kylväneet osavaltiossa muun muassa voimakkaat tuulet, sateet ja lumimyrskyt.