Viranomaiset hälytettiin pelastamaan veteen joutunutta ihmistä – löysivätkin Pentti-hylkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viranomaiset hälytettiin pelastamaan jäihin pudonnutta ihmistä myöhään tiistai-iltapäivällä Turun saaristossa. Paikan päällä selvisi, ettei veden varassa ollutkaan ihminen. Sen sijaan hälytyksen aiheutti harvinaisen isokokoinen hylje.

Silminnäkijä oli nähnyt puoli kuuden aikaan Vuohiluodontien lähistöllä tumman hahmon kamppailemassa avannossa. Paikalle hälytettiin useita yksiköitä muun muassa Pelastuslaitokselta, Rajavartiolaitokselta ja ensihoitopalvelusta. Rajavartiolaitoksen helikopterin väki huomasi paikan päällä, että avannossa puljannut hahmo olikin todellisuudessa hylje.

Tukevaksi kuvailtu Hylje sai nimen Pentti, sillä tehtävä tapahtui Pentin nimipäivänä. Viranomaiset totesivat, ettei Pentillä ollut mitään hätää. Silminnäkijän ja hylkeen välillä oli ollut noin kilometrin matka, joten vedessä räpiköinyt hahmo saattoi helposti näyttää ihmiseltä.

– Viranomaisyksiköt poistuivat paikalta ja hylje jatkoi eloaan, Merivartiosto summasi tapausta koskevassa Twiitissään.