Poliisin viikonlopun tehovalvonnan tulos – 122 rattijuoppoa kiinni

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suoritti jälleen viikonloppuna tehovalvontaa koko maassa. Valvonnan kohteena oli rattijuopumus, ja sitä toteutettiin perjantai-illan ja sunnuntai-aamuna välisenä aikana. Poliisin mukaan valvontaan käytettiin yhteensä 2 130 työtuntia.

Rattijuopumusvalvonnan aikana suoritettiin 36 000 puhalluskoetta ja 120 huumepikatestiä. Poliisi otti kiinni 122 ruottijuopumukseen syyllistynyttä kuljettajaa. Heistä 88 epäillään alkoholista johtuvasta rattijuopumuksesta ja 34 huumeista johtuvasta rattijuopumuksesta.

– Rattijuopumukset muodostavat edelleen ylinopeuksien ohella suurimman riskin tienkäyttäjien hengelle ja terveydelle, kertoo tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Kuljettajista 240 puhalsi alle rattijuopumusrajan olevan tuloksen. Valvonnassa kiinnitettiin huomiota myös kuljettajien ajoterveyteen, johon liittyen poliisi antoi 28 väliaikaista ajokieltoa. Etsintäkuulutettuja henkilöitä valvonnassa tavattiin yhteensä 17.