Fazerin Geisha-suklaan resepti muuttuu – makeisyhtiöltä samalla tärkeä lupaus

Fazerin Geisha-suklaata on valmistettu vuodesta 1962 lähtien. Nyt suositun suklaamakeisen resepti on muuttumassa. Asiasta tiedottaneen Fazerin mukaan muutos ei vaikuta makuun. Geisha-suklaan palmuöljy vaihdetaan kaakaovoiksi. Lisäksi valmistuksessa siirrytään käyttämään Rainforest Alliance -sertifioituja hasselpähkinöihin.

MAINOS
MAINOS PÄÄTTYY

Fazer aloitti palmuöljyn korvaamisen tuotteissaan vuonna 2021, ja nyt on Geishan vuoro.

– Reseptipäivityksestä huolimatta Geishan maku ei tule muuttumaan. Päivitetyssä Geisha-suklaassa maitosuklaa ja rapeanpehmeä hasselnougat-täyte maistuvat jatkossa aivan kuten ennenkin, kertoo Fazerin Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola tiedotteessa.

Geisha-suklaan tarina alkoi Peter Fazerin ihastuttua Kluuvikadun Karl Fazer Cafessa Japonica-leivokseen, jossa oli hasselpähkinä-täyte. Hän pyysi Fazerin tuotekehitystä kokeilemaan täytettä yhdessä maitosuklaan kanssa. Uutuustuotteen inspiraationa toimi Japani, joka oli tuolloin ajankohtainen Tokion Olympialaisten vuoksi.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , tai laajemmin aihealueesta Ruoka Viihdeuutiset.