Shrek-elokuva saa jatkoa – suunnitteilla toivottu spinoff

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Shrek-elokuvat nauttivat edelleen suuresta suosiosta, mutta elokuvasarjan neljännestä osasta on ehtinyt vierähtää jo 13 vuotta. Nyt animaatioelokuvien on paljastettu saavan jatkoa. Lisäksi Eddie Murphyn näyttelemä hahmo voi saada oman elokuvan.

Illumination-animaatiostudion johtaja Chris Meledandri kertoi Variety-lehden haastattelussa viidennen Shrek-elokuvan olevan suunnitteilla. Tuottajat käyvät parhaillaan neuvotteluja elokuvien englanninkielisten versioiden ääninäyttelijöinä toimineiden Mike Myersin, Cameron Diazin ja Eddie Murphyn kanssa rooleihin palaamisesta. Sopimuksia ei ole vielä tehty, mutta Meledandrin mukaan kaikki tähdet ovat innoissaan ideasta.

Shrek-elokuvasarjan suunniteltu paluu on ainakin osittain tänä vuonna ilmestyneen Saapasjalkakissa: Viimeinen toive -animaatioelokuvan suosion ansiota. Elokuvan päähahmo Saapasjalkakissa nähtiin alun perin Shrek-elokuvissa. Murphy on ilmaissut olevansa kiinnostunut Aasi-hahmonsa omasta spinoff-elokuvasta, ja Meledandri vihjasikin sen olevan jo suunnitteilla.