Star Wars -tähti antoi äänensä ukrainalaisia varoittavalle sovellukselle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Mark Hamill tunnetaan parhaiten Star Wars -elokuvien Luke Skywalkerin roolista. Ääninäyttelijänäkin kunnostautunut tähti on nyt antanut äänensä sovellukselle, joka varoittaa Ukrainan asukkaita Venäjän joukkojen ilmaiskuista.

– Huomio, ilmaiskuhälytys! Siirtykää lähimpään suojaan, Hamill varoittaa sovelluksessa.

Älypuhelimille ladattava Air Alert -sovellus on suorassa yhteydessä Ukrainan puolustusjärjestelmään. Sovellus varoittaa ohjusten lisäksi pommeista ja räjähtävistä droneista. Sovelluksessa voi valita myös ukrainankielisen varoituksen, jota ei tosin anneta Hamillin äänellä.

– Ilmaiskuhälytys on ohi. Olkoon voima kanssanne, Hamillin ääni toteaa sovelluksessa vaaran ollessa ohi.

Hamill ylisti Associated Press -uutistoimistolle ukrainalaisten lujuutta Venäjä hyökkäyssodan keskellä. Hän on avustanut ukrainalaisia myös esimerkiksi signeeraamalla Star Wars -julisteita palkinnoksi arpajaisiin, joilla kerätään varoja Ukrainan drone-hankinnoille.