Aki Kaurismäen uusi elokuva Cannesin pääsarjaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen elokuvan merkittävimpiin nimiin kuuluva Aki Kaurismäki tekee paluun valkokankaalle. Ohjaajan uutuuselokuva Kuolleet lehdet on valittu Cannesin elokuvajuhlien pääkilpailusarjaan.

Kuolleet lehdet kertoo Alma Pöystin ja Jussi Vatasen näyttelemistä yksinäisistä ihmisistä, jotka yrittävät löytää elämänsä ensimmäisen, ainoan ja viimeisen rakkauden. Elokuva nähdään Cannesissa englanninkielisellä nimellä Fallen Leaves. Elokuvajuhlien pääkilpailusarjassa ovat mukana myös muun muuassa Wes Anderson, Jonathan Glazer ja Jessica Hausner.

– Päädyin lopulta, kaikkien turhien ja rikollisten sotien ahdistamana, kirjoittamaan tarinan niistä aiheista, joiden kautta ihmiskunnalla saattaisi olla tulevaisuus: rakkauden kaipuu, solidaarisuus, toivo sekä kunnioitus toista ihmistä, luontoa ja mitä tahansa elävää tai kuollutta kohtaan. Sillä varauksella, että kohde ansaitsee sen, Kaurismäki kuvailee levitysyhtiö B-Plan Distributionin tiedotteessa.

Kuolleet lehdet on Kaurismäen jo 20. pitkä elokuva ja ohjaajan viides Cannesin elokuvajuhlien pääkilpailusarjassa. Cannesin elokuvajuhlat järjestetään 16.-27. toukokuuta.